QR.
Fauna din pădurea
” Dumbrava Sibiului ”
Ascultă informația aici!
Acum o să-ți fac cunoștință cu o parte din animalele care trăiesc în Pădurea Dumbrava Sibiului.
Îți ofer un pont, pentru a putea observa animale sălbatice din pădure trebuie sa pășești fără sa faci prea mult zgomot, însă ai mare grijă, dacă acestea se simt amenințate pot să devină periculoase.
Pentru a putea să observi mai bine fauna, poți să folosești un binoclu.
Hai să începem!
Veverița (Sciurus vulgaris) este un mamifer cu blană roșiatică, pe care poți să o vezi ușor sărind de pe o ramură pe alta. Adună cât e ziua de lungă ghindă, jir, alune și nuci, pentru perioada aspră a iernii.
Căpriorul (Capreolus capreolus) este de asemenea un mamifer cu blană roșiatică, pe care cu puțin noroc poți să-l zărești prin preajmă.
De vulpe (Vulpes vulpes) sigur ai auzit din povestea ”Ursul păcălit de vulpe” a lui Ion Creangă. Are mustăți stufoase, urechi ascuțite, scurte, îndreptate în sus și un auz excepțional.
Ciocănitoarea pestriță mare (Dendrocopos major) este considerată sanitarul arborilor. Se hrănește cu diferite insecte. Sigur ai mai auzit ciocănitul ei inconfundabil.
Ascultă Ciocănitoarea pestriță mare!
(Sursa: S.O.R.)
Gaița (Garrulus glandarius) este o pasăre cântătoare, cu un ciripit melodios și plăcut. Penajul gaiței este cenușiu-roșcat, aripile având culoare pestriță de un albastru deschis punctat cu negru.
Ascultă Gaița!
(Sursa: S.O.R.)
Cucul (Cuculus canorus) este o pasăre migratoare, care iernează în Africa tropicală și în sudul Asiei. Un lucru interesant la această pasăre este faptul că nu clocește, ci femela depune ouăle în cuiburile altor specii de păsări.
Ascultă Cucul!
(Sursa: S.O.R.)
Iată, am ajuns la final.
Îmi pare bine că ne-am cunoscut, sper că ai primit informații valoroase, care să te facă să apreciezi pădurea în tot ansamblul său.
Nu uita! Pădurea are multiple roluri, fără de care oamenii nu ar exista!
Succes în toate și sper să ne mai întâlnim!